RE-ETNO: Belin se po podstrešjih potika, kjer babičinih stvari in dedkovih igrač je izbira velika. Tu in tam se mu ideja utrne, kako otroška sobica v domišljijski svet se lahko spreobrne. Potem se v svoj štiblc skrije, kjer kuje in snuje kot stric tesar s svojimi rokami  les oblikuje. Vsakič iz bukev zaprašenih lep okrasek zbrska, tak domač in primeren za tja, kamor bo naslednja mizica ali ura šla.

IZDELKI USTVARJALNI INDIC ČRPAJO IZ SLOVENSKE ORNAMENTIKE IN UPORABNIH PREDMETOV, KI JIH PREDRUGAČIJO NA SODOBEN NAČIN. DODAJO OSNOVNI SUBSTANCI NOVO ALI SPREMENJENO NAMEBNOST TER DIH SVEŽINE DANAŠNJEGA ČASA.

VSE-NARAVNO: Belinov dom je gozd in tam vse nabere, tako les stare lipe kot vosek prijateljice čebele. Kdaj pa kdaj iztisne olje iz lana ali kako drugo mažo začara, a vse tako, da bi varno za malčke bilo.

PREDMETI SO IZDELANI IZ ČIM MANJ PREDELANIH SUROVIN IN SO SO-NARAVNE – MASIVEN LES, VOLNA, LANENO TKANJE ALI ŠE KAJ DRUGEGA. VSAK IZDELEK POLEG OSNOVNIH MIZARSKIH IN TESARSKIH ZNANJ TEŽI K SPAJANJU TRADICIONALNIH SUROVIN S SODOBNO TEHNOLOGIJO RAZREZA IN GRAVURE. FINALNA OBDELAVA JE IZ ZA OTROKE (IN TUDI ODRASLE) VARNIH SUROVINAH, PREDNOSTNI SO PREMAZI IZ LANENEGA OLJA IN ČEBELJEGA VOSKA.

SESTAVI-SAM: Po gozdni pošti Belin svoje izdelke razdeljuje, pazljivo preveri, če vsi so deli na kupu zbrani, saj bodo malčki v igri jih sestavljali sami. No ne čisto tako,  kdaj pa kdaj mamica ali očka na pomoč priskočil bo.

IZDELKI SO KONCIPIRANI TAKO, DA JIH UPORABNIK DOKONČA / SESTAVI SAM TER S TEM SVOJ STIK S SLOVENSKO TRADICIJO ŠE POGLOBI. CELOSTNA IZKUŠNJA V ENEM IZDELKU.

DOMOVINE-DAR: Kar je skupaj dano, domače je, slovensko  in poznano, saj Belin blizu biva, iz starih izb pa malce drugačne ideje v les preliva.

SUROVINE KOT DOBAVITELJI IN IZVAJALCI SO SLOVENSKI, KAR DOBIMO PRI NAS IN NA KAR SMO LAHKO PONOSNI. PRIMARNO VODILO JE SLOVENSKEMU LESU DATI “OBRAZ IN NAMEN” – KJE JE RASEL IN KAJ VSE LAHKO IZ NJEGA NASTANE. HKRATI POVEZUJEMO IN KREPIMO MALE OBRTNIKE IN ROKODELCE, KI  SKOZI NOVE IDEJE PONOVNO ZAŽENJEO SVOJE DELO, Z DRUGAČNO MISELNOSTJO – KAKOVOST IN UNIKATNOST SLOVENSKEGA IZDELKA KOT VODILO.

PO-SVOJE: Vsak sam izbere, kaj bi v štiblcu imel,  kako naj izgleda, čemu služi in se okrasi, kot je potreba. Junake po naročilu iz otroških sanj, Belin v delavnici oživi vsakemu, vsak dan. 

VSAK KUPEC LAHKO PRI IZDELKIH SODELUJE – IZBIRA LES, IZBIRA OBDELAVO, IZBERE DODATKE. TAKO V VSAKEM TRENUTKU DOBIMO UNIKAT. VSAKA SERIJA JE OMEJENA NA DOLOČENO ŠTEVILO KOSOV,  (NAJVEČ 40 IZDELKOV ENEGA ORNAMENTA IZ ENE VRTSE LESA) IN SE VEČ NE IZDELUJE (PONOVI / IZDELA V VEČJIH KOLIČINAH). S TEM ZAGOTAVLJAMO INDIVIDUALNOST VSAKEGA IZDELKA.

ZA-VIJE: Vse se zavije in okrasi, da otroški domišljiji zadosti ter malo srčece vzradosti. 

VKOLIKOR ŽELJA JE, SE NAROČENO ZAVIJE KOT DARILO IN POŠLJE SLAVLJENCU NA DOM.

 V BISTVU VSAK IZDELEK POSTANE DARILO S KLIKOM NA GUMB.

S ponosom trdimo, da smo z našimi somišljeniki pokazali, da se da (izdelki so tu pred vami) in da:

– v času upadanja zanimanja za tradicionalno obrt, zmanjševanju masovne proizvodnje in opuščanju znanja kot je npr. mizarstvo ali pletenje, tkanje, najti tržno nišo in omogočiti vsem parom rok, ki izdelujejo  naše izdelke, da si povrnejo vrednost, od tega nekaj majo  – tako upajoč, lažje preživijo

– iz čisto prave slovenske tradicije narediti nekaj, kar ni kič

– da je lahko spominek sila uporabna reč, predvsem pa večnamenska in z neomejenim rokom trajanja (po možnosti skozi generacije)

– moderna tehnologija (laser, cnc) lahko skozi omejeno surovino in vzorec daje unikatne izdelke zelo omejenih serij z visoko dodano vrednostjo  (proč z masovno proizvodnjo!)

– da je v ideji moč in ni vse v denarju, saj ko razvijamo prototip in vzpostavljamo t.i. »proizvodno linijo« ustvarjalce nič ne »stane« razen dobre volje in seveda, kreativnega časa, a rezultat je takoj tu (že jutri na razpolago, če kdo kupi)

– slovenske surovine pridobijo novo uporabno vrednost in se tako zaženejo procesi, ki že izumirajo – primarno slovenski les, slovenska volna in iz nje polst, slovenski lan in lanena prejica ter platno