Objavil Mar 10, 2015 v Blog | 0 komentarjev

Dobro leto in pol nazaj je splet naključij poskrbel za to, da so glave skupaj staknile prve Smnjanke, ki so si želele živeti v lepšem in prijaznejšem svetu. Vsaka je v mozaik skupnih sanj prispevala svoj košček želja, znanj in izkušenj ter k sodelovanju pozvala še druge podobnomisleče ljudi, dokler nismo skupaj ustvarili edinstven dogodek, ki je danes Belokranjcem že dobro znan kot sejem vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac!

Dogodke smo sprva organizirali kot neformalno povezana skupina, a smo že kmalu ugotovili, da bo naše delo veliko lažje, če se tudi formalno povežemo v društvo – tako je oktobra zaživelo še Društvo Smnj na plac, ki je po mesecih bojev z birokratskimi mlini na veter končno pripravljeno v svoje vrste sprejeti prve člane.

Z včlanitvijo v društvo ne boste le podprli našega dela in nam pomagali še izboljšati vsebine sejma Smnj na plac, pač pa se boste tudi uradno pridružili vsem tistim, ki verjamemo v moč skupnosti, vzajemne pomoči in malih dobrih del.

DSC_0845

Postanite član društva Smnj na plac in nam pomagajte svet spreminjati na boljše!

Postanite član društva Smnj na plac

Letna članarina za študente, dijake, upokojence in brezposelne stane 15 evrov, za vse ostale pa 20 evrov. Ob včlanitvi v društvo se boste lahko odločili, ali boste postali aktiven član, ki društvo podpira s svojim prostovoljnim delom, ali podporni član, ki delovanje društva podpira materialno in moralno. Ti bodo ob plačilu članarine prejeli darilo društva po lastni izbiri – društveni koledar, majico, priponko ali obesek za ključe.

Do razstavljanja na društvenih dogodkih bodo upravičeni samo aktivni člani, ki bodo poravnali članarino.

Kaj nudimo svojim aktivnim članom?

– nov član dobi smnjska priponkao v kolikor jo že ima, mu pripada smnjski obesek za ključe

– pripada mu en bon za Zamenjalnico ( v kolikor gostujemo in je izvajana le Zelemenjava, se lahko izbere dva paketka semen iz semenske banke oz. sadike, zavisi od vrste dogodka)

– na voljo mu je brezplačna hrana in pijača na prireditvah, ki jih organizira Društvo

– ima brezplačno udeležbo na za splošno javnost  plačljivih izobraževalnih, strokovnih in drugih delavnicah Društva Smnj na placV mesecu vpisa oproščeni prispevka v smnjski škrnicelj

– nudimo mu promocijo njegovih storitev, znanj organizacijam v lokalnem okolju, ko je Smnj povabljen h sodelovanju pri profitnih projektih in sicer od poslovnih daril do sodelovanja pri organiziranju prireditve, v kolikor naročnik te storitve potrebuje. Ob včlanitvi vas vabimo, da storitve / izdelke podrobno opišete na prijavnici, da vas vnesemo v bazo ponudnikov. Trenutno že potrebujemo člansko znanje pri prihajajočem profitnem projektu!

– omogočimo promocijo njegovih izdelkov / storitev na spletni strani (spletna trgovina) in društvenih tiskovinah (blog, bilten, koledar, promo material društva)

– ima možnost sodelovanja na prireditvah, na katere je Smnj povabljen s strani drugih organizacij – vsak aktivni član dobi mesečno obvestilo o prihajajočih prireditvah na katere se lahko prijavi preko Društva oz. neposredno pri organizatorju. V letu 2015 je do danes, 13.3.2015, poleg rednih mesečnih sejmov ter festivala, potrjenih že 10 vabil na različne prireditve.

 

V kolikor je razstavljalec društvo, je slednji oproščen plačila članarine v monetarni obliki, tekom leta izvede na mesečnem sejmu ali Festivalu eno delavnico ter ob sodelovanju – razstavljanju na sejmu  prispeva izdelek v smnjski škrnicelj.

Pristopno izjavo lahko že danes natisnete in izpolnete, v društvo Smnj na plac se lahko včlanite na naslednjem sejmu vzajemnosti in kreativnih idej, ki bo potekal v soboto, 28. 3. 2015 v prostorih Dijaškega doma Črnomelj.

Društvo lahko seveda ne glede na to, ali se nam boste pridružili kot član, podprete tudi s prostovoljnimi prispevki.