Objavil Jun 4, 2015 v Razpisi | 0 komentarjev

20. junija društvo Smnj na plac v Jurjevanjski dragi prireja že drugi dobrodelni otroški festival Juhuhu, počitnice!

Na festivalu, ki bo trajal od 10. do 20. ure, bodo člani društva Smnj imeli priložnost prodaje svoje izdelke na stojnicah. Če izpolnjujete razpisne pogoje, se lahko za sodelovanje na prireditvi do četrtka, 11. 6. prijavite preko elektronskega obrazca, objavljenega na koncu tega zapisa.

K sodelovanju še posebej toplo pa prostovoljce, saj bomo pridne roke potrebovali tako kot še nikoli poprej. Pomoč bo potrebna na ustvarjalnih delavnicah, pri spretnostnih igrah, prodaji srečk,…Poskrbeli bomo, da prostovoljci ne boste lačni in žejni, pa tudi za prijetno vzdušje!

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Da bi lahko sodelovali na sejmu kot razstavljalec, morate biti aktiven član društva Smnj na plac s poravnano letno članarino in imeti registrirano dejavnost (s.p., osebno dopolnilno delo, dopolnilna dejavnost na kmetiji,…) na tak način, da lahko kupcem izstavljate račune skladno z zakonodajo. Smnj-na-plac! je projekt, ki podpira lokalno skupnost, zato je primarni pogoj, da na belokranjskem sejmu vzajemnosti sodelujejo Belokranjci – tisti, ki so tukaj rojeni; tisti, ki so si tu ustvarili dom in vsi tisti, ki živijo z Belo krajino v srcu. Poleg lastnega avtorstva mora vaš izdelek/ideja/storitev v vsaj eni točki slediti poslanstvu društva Smnj na plac. Ta podpira izdelke, ki temeljijo na tradicionalni ornamentiki; predrugačene tradicionalne predmete ali tehnike izdelovanja; narejene iz čim manj predelanih in predvsem iz naravnih surovin, ki izvirajo iz lokalnega (slovenskega) okolja. Prijavite se lahko tudi kot prostovoljci in nam pomagate pri organizaciji festivala, prodaji pijače, srečelovu, vodenju ustvarjalnih delavnic in spretnostnih iger. Za to delo ne potrebujete nobenega posebnega znanja ali kvalifikacij, edini pogoj je, da nam lahko pomagate vsaj za eno uro.

KAKO SE PRIJAVITE?

Na razpis se lahko prijavite tako, da izpolnete elektronsko prijavnico, objavljeno na dnu strani – zaradi lažjega administravinega dela sprejemamo le elektronske prijave. V njej boste tisti, ki se prijavljate kot razstavljavci, navedli svoje osebne podatke, ime svoje blagovne znamke, kratek opis svojega dela in dodali do tri fotografije svojih izdelkov. Ker bodo fotografije objavljene na Facebooku in na spletni strani www.stiblc.si, v prijavo obvezno dopišite tudi svoje kontaktne podatke, FB ali spletno stran. Če se prijavite kot prostovoljec, nam boste v obrazcu poleg osebnih podatkov zaupali še, kje bi najraje delali in kdaj nam lahko pomagate.

KAJ PONUJAMO?

Ustvarjalcem nudimo brezplačne prodajne stojnice, vključitev v dispozicijo in program festivala Juhuhu, počitnice!, brezplačno oglaševanje na Facebook straneh Smnja ter v sporočilih za javnost, ki bodo poslani lokalnim in nacionalnim medijem, s članstvom v društvu pa so upravičeni tudi do drugih društvenih bonitet. Prostovoljcem nudimo priložnost, da sodelujejo pri spreminjanju Bele krajine na boljše, v zameno za to pa jih poplačamo z brezplačno hrano in brezalkoholno pijačo, majico za ljudi proste volje ter dvema predmetoma po želji iz Za-menjalnice.

KAJ PRIČAKUJEMO OD VAS?

Namen festivala je zbiranje sredstev za nakup igral na igrišču pri osnovni šoli na Vinici, zato smo se odločili, da ustvarjalcem stojnice ponudimo v zameno za vsaj enega od njihovih izdelkov za srečelov. Vsi prispevani izdelki bodo uporabljeni za pripravo darilnih vrečk za nagrade, denar srečelova je namenjen izključno v dobrodelne namene

Za prostovoljce je sodelovanje na sejmu seveda brezplačno, društva ali organizacije, ki zbirajo za pomoč živalim ali ljudem v stiski, pa imajo kot prispevek le to obveznost, da na svojih spletnih straneh delijo naše vabilo in svojo udeležbo ter razdelijo letake strankam. Tovrstno informiranje je zaželeno tudi od vseh drugih udeležencev sejma.

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO

Žal smo prostorsko omejeni, zato prijave potekajo po načelu: “Prvi pride, prvi melje”. V primeru, da se prijavite in kasneje ugotovite, da se sejma ne boste mogli udeležiti, to vsaj dva dni pred dogodkom sporočite organizatorjem, da lahko vaše mesto odstopimo drugemu razstavljalcu.