Objavil Sep 18, 2015 v Blog | 0 komentarjev

Dve leti mineva, odkar so niti usode pričele tkati prav posebno zgodbo o ustvarjalnem duhu in vzajemnosti, ki jo je okrepila in še tesneje povezala neverjetna prostovoljska energija.

Zgodba se je začela z mesečnimi sejmi, na katerih smo povezali mlade belokranjske rokodelce, na njih delali dobra dela in vzpodbujali ustvarjalnost malih in velikih obiskovalcev; se nadaljevala s prvim dobrodelnim otroškim festivalom Juhuhu, počitnice!, in gostovanji sejma na sorodnih prireditvah.

Že kmalu se je izkazalo, da se želimo družiti in skupaj ustvarjati lepši svet več kot le enkrat na mesec, da imamo veliko idej za obujanje Bele krajine, ki jih skupaj zagotovo lahko izpeljemo in da za vse to potrebujemo lasten prostor, zato smo zadnjih nekaj mesecev vso svojo energijo vlagali ravno v to.

kolaz smnj

Dve leti je Smnj potoval po Beli krajini, da je končno dobil čist svoj “plac”!

Smnj je končno dobil svoj „plac“!

Naš trud se je izplačal in danes lahko ponosno napovemo, da bo to soboto svoja vrata prvič odprl Center vzajemnosti in kreativnih idej. Center, v katerem bo kar pokalo od ustvarjalnosti mladih in starih. Skupaj se bomo učili novih spretnosti in si širili obzorja, pri nas bodo lahko najmlajši varno ustvarjali, medtem ko bodo njihovi starši skočili po opravkih.

V Centru bodo razstavno in prodajno mesto našli vsi, ki bodo želeli pokazati svoje izdelke; v svojo družbo bomo vabili lokalne umetnike, popotnike in druge zanimive ljudi, ki bodo z nami in obiskovalci Centra delili svoje dogodivščine.

V njem bodo prostor za delo v družbi s somišljeniki našli vsi samozaposleni, ki imajo dovolj dela od doma in se želijo povezovati z drugimi belokranjskimi svobodnjaki, Center pa bo na voljo tudi vsem tistim društvom, ki potrebujejo prostore za sestanke, predavanja in druge oblike druženja članov.

Center gradimo vzajemno, zato potrebujemo tudi vašo pomoč!

Center vzajemnosti in kreativnih idej je nastal, da bi z njim nadgradili naše osnovno poslanstvo: vzpodbujanje skrbi za sočloveka in za lokalno skupnost. Temelj tega je vzajemno delovanje, pri katerem vsi nekaj malega podarimo in hkrati nekaj dobimo tudi nazaj.

center smnj 1

Pomagajte nam opremiti naš novi domek!

Da bi Center resnično temeljil na vzajemnosti, smo se odločili, da ga bomo izgradili skupaj z našimi obiskovalci. Na otvoritvi, ki bo potekala v soboto, 19. 9. 2015 med 9. in 12. uro, bomo zato veseli donacije zložljivih stolov, manjših miz, knjižnih omar in drugega uporabnega pohištva. Saj veste – tistega, ki že nekaj let čaka na to, da bo „znova prišlo prav“. Prav vsak podarjen kos nam bo prišel še kako prav, vi pa boste v zameno za malo dobro delo  lahko uživali v naših programskih vsebinah!

Že v prihodnjem tednu bomo tako objavili razpis za vse, ki bi želeli pokazati svoje izdelke obiskovalcem Centra vzajemnosti in kreativnih idej, kmalu pa bo zaživela tudi naša nova spletna stran, s katero vas bomo obveščali o dogajanju v Centru.

Če se nam boste pridružili na otvoritvi,  na dogodek povabite tudi svoje prijatelje: https://www.facebook.com/events/1650184608553522/