Objavil May 21, 2015 v Blog | 0 komentarjev

Februarja smo na sejmu vzajemnosti in kreativnih idej Smnj na plac začeli projekt Vzajemnostnih pentelj, v katerem smo vsak mesec delili ustvarjalno energijo, združevali ljubitelje pletenja in kvačkanja ter pridno zbirali male „granny square“ kvadratke.

Končno je prišel čas, da male koščke volnenega mozaika povežemo v odejo in z njo naredimo dobro delo! Odejo, ki združuje delo pridnih rok srčnih ljudi, bomo v tem tednu ponudili na dobrodelno licitacijo, z izkupičkom katere želimo pokriti del stroškov prihajajočega otroškega festivala „Juhuhu, počitnice!“

Foto: Elycia Watson

Foto: Elycia Watson

Dobrodelni otroški festival tokrat posvečen otrokom iz Vinice

Junija lani je skupina zagnanih prostovoljcev organizirala prvi belokranjski celodnevni festival, namenjen izključno otrokom. Na njem smo se od jutra do večera zabavali, ustvarjali, se igrali, peli in plesali, hkrati pa smo naredili tudi dobro delo, saj so obiskovalci festivala „Juhuhu počitnice!“ za obnovo otroškega igrišča v Dragatušu podarili kar 1000 evrov.

Festival Juhuhu pocitnice 10 - foto Anze Skalja

Otroci in njihovi starši so bili nad dogajanjem navdušeni, zato smo se odločili, da letos festival ponovimo; v soboto, 20. 6. 2015 bomo tako z ustvarjalnostjo, vzajemnostjo in dobrodelnostjo znova povezali Belo krajino! Tokrat bomo na festivalu zbrali sredstva, s katerimi bomo osrečili otroke iz Vinice, kjer si že dalj časa prizadevajo obnoviti igrišče ob tamkajšnji osnovni šoli.

Ker želimo sredstva, zbrana na festivalu, v celoti podariti za obnovo igrišča, smo se za pomoč pri kritju stroška organizacije festivala odločili obrniti na prijatelje društva Smnj na plac in njegovih sejmov vzajemnosti in kreativnih idej.

 

Na pomoč z Vzajemnostnimi pentljami!

Organizacija festivala za naše neprofitno društvo pomeni precejšen finančni zalogaj. Veliko akterjev iz lokalne skupnosti nam je že priskočilo na pomoč in nam stroške pomagalo zbiti na minimalno raven, vendar pa nas čaka še strošek najema šotora, da bomo lahko festival izpeljali tudi ob deževnem vremenu, nabava materialov za ustvarjalne delavnice, plačilo pristojbin, elektrike, avtorskih agencij in podobno.

Tako kot našo vzajemno odejo bomo tudi to nalogo zlagali skupaj iz majhnih koščkov dobrih del! Eden od koščkov dobrodelnega mozaika je licitacija odeje, ki je nastala s sodelovanjem vseh tistih, ki radi ustvarjajo in verjamejo v moč malih dobrih del. Odeja, ki meri 144 x 186 cm, je sestavljena iz 166 kvadratkov, naša prijateljica Urška Bizjak pa jo je sestavljala slaba dva tedna.

11225991_10153281395174812_540739511_n

“Najtežje pri vsem je bilo verjetno usklajevanje različnih velikosti kvadratkov v celoto tako, da bi več ali manj vsi prišli na svoj račun,“ nam je zaupala Urška, ki jo obiskovalci sejma Smnj na plac poznamo kot mojstrico kvačke in pletilk rUško.

POTEK LICITACIJE:

– Licitacija bo potekala na Facebook strani društva Smnj na plac, v foto albumu “Dobrodelna licitacija”

– Izklicna cena za prodajo odeje je 50 evrov, minimalen znesek dviga ponudbe je 1 evro.

– V licitaciji lahko sodelujete tako, da v komentarju naslovne fotografije zapišete znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti za odejo

– Licitacijo zaključimo v petek, 29. 5.,  ob 23:59

– Odejo bomo kupcu predali v soboto, 30. 5. na sejmu vzajemnosti in kreativnih idej Smnj na plac v Črnomlju. Odeja bo opremljena z zahvalnim pismom in seznamom vseh, ki so k projektu prispevali svoje izdelke.

Vsak lahko pomaga

Licitacija odeje je le ena v seriji aktivnosti, s katerimi bomo zbirali sredstva za izvedbo festivala. Tako bomo že na naslednjem sejmu v soboto, 30. 5. 2014 organizirali dobrodelen srečelov, za katerega so svoje izdelke darovala belokranjska podjetja, poleg tega pa bomo tudi po srečelovu veseli vsake finančne ali materialne donacije, s katero bi nam lahko olajšali izvedbo otroškega festivala.

Prav toliko kot takšne donacije pa je vreden tudi vaš glas: če si tudi vi želite Jurjevanjsko drago znova napolniti z otroškim smehom, o naših aktivnostih povejte svojim prijateljem, sosedom, sodelavcem, sorodnikom in vsem ostalim, ki lahko pomagajo!

Z licitacijo odeje pa se projekt Vzajemnostnih pentelj še ni končal – nasledjič se nam lahko pri dobrodelnem ustvarjanju pridružite v ponedeljek, 25. 5. 2015, ko bo Smnj na plac projekt v okviru festivala Chelsea Fringe predstavil v gostilni Druga violina v Ljubljani.