Objavil May 27, 2015 v Blog | 0 komentarjev

V soboto, 30. 5. se bomo na ploščadi TPC Črnomelj – pri Mercatorju in Upravni enoti – ponovno srečali ljubitelji vsega lepega, ljudje proste volje in nasmejanih lic ter vsi tisti, ki verjamemo v moč malih dobrih del. Tokratni sejem bo nekoliko drugačen, saj bo potekal v dopoldanskem času: zbrali se bomo že ob 9. uri in vse do 15. ure mimoidoče vabili v našo družbo.

Sejem bomo posvetili prihajajočemu dobrodelnemu otroškemu festivalu „Juhuhu, počitnice!“. Prvič smo ga organizirali lani, ko smo na njem zbirali sredstva za obnovo igrišča v Dragatušu. Navdušenje malih in velikih obiskovalcev nas je vzpodbudilo, da festival ponovimo tudi letos: Jurjevanjska draga se bo tako z otroškim smehom znova napolnila v soboto, 20. junija! Tokrat bomo vsa sredstva, zbrana na festivalu podarili za namen obnove otroškega igrišča na Vinici.

 

Analogni crowdfunding

Organizacija celodnevnega festivala za majhno neprofitno društvo predstavlja precejšen finančni zalogaj, zato smo se odločili za pomoč obrniti na lokalno skupnost. Danes za takšna dejanja uporabljajo moderne besede kot so „crowdfunding“ ali „možično financiranje“, mi pa bomo temu rekli kar „srečelovna nabirka“!

Naši prostovoljci so prečesali Črnomelj ter njegovo bližnjo in daljno okolico, da bi nabrali bogate nagrade za vse, ki bodo otroški festival „Juhuhu, počitnice“ podprli z nakupom srečke. Poleg tega v tem tednu na naši Facebook strani poteka tudi licitacija vzajemnostne odeje, ki je nastala kot plod skupnega dela več kot 10 kvačkaric, društvo pa bo mogoče podpreti tudi z nakupom naših izdelkov, smnjskega škrniclja in naših sladkih dobrot.

 

Počitniški duh pred vrati

Tudi ostalo dogajanje bo posvečeno prihajajočemu festivalu: ves čas bo potekala ustvarjalna delavnica barvanja črk velikega napisa „Juhuhu, počitnice!“, ki bo krasil Jurjevanjsko drago. Ob 11. uri se nam bodo pridružili še člani KUD Zlata skledica in nas naučili zapeti himno otroškega festivala.

fairart maj 2013

Za posebno popestritev dogajanja in razgibavanje obiskovalcev bo poskrbela Eva Cajnko, ki nas bo naučila sukati hulahup. Saj se še spomnite pisanih obročev, ki smo jih kot otroci vrteli okoli pasu? Hulahupi so nazaj, še bolj raznoliki, bolj pisani in vsaj toliko zabavni, kot so bili nekoč!

 

Vsak lahko pomaga!

Kot vedno tudi tokrat velja: vsako malo doboro delo šteje! Če ne morete pomagati finančno, se nam lahko pridružite kot prostovoljec, veliko pa lahko naredite že s tem, da nam posodite svoj glas.

Objavo delite s  svojimi prijatelji na družabnih omrežjih; na sejem povabite sosede; sorodnikom namignite, da lahko tudi oni pomagajo

 

SPORED DOGAJANJA

09.00 – 15.00 Srečelov, barvanje transparenta, prodajne stojnice, hulahup delavnica

11.00 – 12.00 Zapojmo pesem „Juhuhu, počitnice!“