Objavil Jun 11, 2015 v Blog, Razpisi | 0 komentarjev

Med 26. in 28  junijem  bo društvo Smnj na plac v okviru 52. Jurjevanja sodelovalo v projektu oživitve starega mestnega jedra. Zapuščene črnomaljske trgovine bodo začasno znova zaživele, njihove izložbe pa bomo napolnili z izdelki rokodelcev. V stavbe bodo življenje vdahnile tudi delavnice ustvarjalcev, ki bodo svoje znanje in spretnosti delili z obiskovalci najstarejšega slovenskega folklornega festiva.

Če bi svoje izdelke predstavili tudi vi, jih morda prodajali ali pokazali, kako se jih naredi, vas vabimo, da se do torka, 23. 6. 2015 prijavite k sodelovanju skozi elektronski obrazen, objavljen na koncu tega zapisa.

Prosimo vas, da pred prijavo pazljivo preberete vse pogoje sodelovanja.

KAKO SE PRIJAVITE?

Na razpis se lahko prijavite tako, da izpolnete elektronsko prijavnico, objavljeno na dnu strani – zaradi lažjega administravinega dela sprejemamo le elektronske prijave. V njej bostenavedli svoje osebne podatke, ime svoje blagovne znamke in kratek opis svojega dela. Ker bodo fotografije objavljene na Facebooku in na spletni strani www.stiblc.si, v prijavo obvezno dopišite tudi svoje kontaktne podatke, FB ali spletno stran.

 

Če se prijavljate za prodajo izdelkov, boste morali prej na dan prodaje predložiti:

– kopijo dokazila o registirani dejavnosti (osebno dopolnilno delo, s.p., …)

– kopijo potrdila o plačani vrednotnici, če imate registrirano osebno dopolnilno delo po novem sistemu

– izpolnjeno izjavo za urejanje prodajnega dovoljenja (KLIK)

– popis oz. evidencijski list izdelkov, ki jih boste posodili za razstavo v izložbah

– fotografijo vaših izdelkov

Če bi na Jurjevanju izvajali delavnice ali posodili izdelke za razstavljanje, dodatnih dokumentov ne rabite urejati.

KAKO BO POTEKALO SODELOVANJE ROKODELCEV?

Raztavljanje izdelkov, prodaja in delavnice bodo vsak dan potekali v dveh terminih, dopoldne in popoldne. Prodaja izdelkov poteka dopoldan med 8. in 14. uro ter popoldan med 14. in 20. uro; delavnice pa se bodo izvajale med 9. in 13. uro ter med 16. in 20. uro.

Namesto plačila najema prostora bomo tudi na Jurjevanju k sodelovanju pristopili z vzajemnostjo. V zameno za razstavno mesto se sodelujoči zavežejo, da za vsak rezerviran termin društvu Smnj na plac donirajo enega od svojih izdelkov. Če bi tako želeli razstavljati samo v petek popoldne, bi donirali samo en izdelek, v primeru, da bi bili z nami vse tri dni, od jutra do večera, pa bi za šest terminov (trikrat dopoldne in popoldne) donirali 6 izdelkov.

V prijavnici boste navedli želene termine, kar pa ne zagotavlja tudi končne potrditve termina, saj bomo ob zaključku prijav naredili pregled vseh prijav ter razstavljalce razporedilo po lokacijah in terminih tako, da se posamezni tipi izdelkov ne bodo ponavljali.

Glede na trenutni interes rokodelcev predvidevamo, da bo vsak prijavljeni najverjetneje imel na voljo le en dan in le en termin za razstavljanje – torej dopoldan ali popoldan.

Prosimo, da izdelke, ki bi jih radi pokazali in razstavili v izložbi, dostavite najkasneje do ponedeljka, 22. 6. 2015, saj si bo za aranžiranje večjega števila izložb potrebno vzeti čas. Izdelke dostavite v Črnomelj, za dan in uro dostave se dogovorite na email naslovu lidijagornik@gmail.com  oz. na telefonski številki:  040 – 688 – 697. Izdelki, ki bodo razstavljeni v izložbi se bodo na željo kupca rezervirali za kasnejšo prodajo pri posameznem razstavljalcu. Ob predaji izdelkov vas prosimo tudi, da prinesete s sabo celoten spisek oz. evidencijski list vseh izdelkov, skupaj s cenami.

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO

Pri prijavi bodo imeli prednost rokodelci iz Bele krajine, saj želimo predstaviti čim več lokalnih rokodelcev. Poleg  tega bomo v primeru, da se bo prijavilo več rokodelcev z enakim oz. podobnim tipom izdelkov (npr. pletenine, nakit iz perl, …) naredili dodatno selekcijo.

OPOZORILO

Vsi izdelki, ki jih boste posodili za razstavo, bodo razstavljeni na vašo lastno odgovornost. Društvo Smnj na plac in organizator prireditve nista odgovorna za morebitne tatvine ali druge nevšečnosti, ki bi nastale zaradi neprimernega ravnanja tretjih oseb.

V primeru dodatnih vprašanj ali tehničnih težav, kontaktirajte Lidijo Gornik na email naslov: lidijagornik@gmail.com  ali na telefonsko številko:  040 688 697.